Filmpje over vluchtelingen

Bram Geenen, leerling van het Van Maerlant maakte een filmpje over vluchtelingen. Hij deed dit voor het Bevrijdingsfestival Brabant. 

 

http://youtu.be/advXbe7NJh8

Filmpje over cyberpesten voor project Bevrijdingsfestival

Leerling Jip Bossink van het Van Maerlant maakte een filmpje over cyberpesten. Hij maakte dit in het kader van het project Vrijheid on Air van het Bevrijdingsfestival Brabant. Na een brainstormbijeenkomst koos Jip ervoor om zijn filmpje te maken over cyberpesten, oftewel de keerzijde van vrijheid van meningsuiting op het internet.

Het eindresultaat is te zien via https://youtu.be/BO8E_PzRN2U

Studenten Media, Art & Performance maken filmpjes over Vrijheid

Eerstejaars studenten van de opleiding Media, Art & Performance hebben een korte film gemaakt over Vrijheid. De films zullen door het Bevrijdingsfestival Brabant verspreid worden via hun social media-kanalen.

De opdracht voor deze films kregen de studenten van leerlingen van het Van Maerlant. Na een brainstormbijeenkomst over Vrijheid kozen zij voor de onderwerpen persvrijheid vs recht op privacy, cyberpesten (misbruik van de vrijheid van meningsuiting op internet) en onvrijheid als je niet uit kunt komen voor je eigen mening.

Samen met de vmbo-leerlingen hebben 3 studenten Marketing & Communicatie over hun onderwerp een presentatie gegeven voor de studenten van MAP. Zij zijn vervolgens met één van de onderwerpen aan de slag gegaan. De resultaten zijn via onderstaande youtube-linkjes te zien.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VMBO-leerlingen interviewen Peter Smulders

Drie leerlingen van het Van Maerlant (vmbo) hebben de week voor carnaval persfotograaf Peter Smulders geinterviewd over het onderwerp persvrijheid. De leerlingen zijn in het kader van het project Vrijheid on Air filmpjes aan het maken voor het Bevrijdingsfestival Brabant. Het gesprek met Peter Smulders maakte behoorlijk indruk op Bram, Jip en Jarno. Niet zozeer de verhalen over het dunne lijntje tussen persvrijheid en recht van privacy, maar vooral de aanwezige hoeveelheid camera's, lenzen en Imac's in huize Smulders zorgden voor groot enthousiasme bij het drietal.

Ook een klas studenten van de opleiding Media, Art & Performance van het Koning Willem I College is, gelijktijdig met de vmbo-leerlingen, aan de slag gegaan met het onderwerp vrijheid. Een aantal filmpjes wordt ingezet op de projectpresentatie van studenten Marketing & Communicatie op het Piersson College. Uiteindelijk zullen de beste vrijheidsfilmpjes getoond worden op de grote videoschermen tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Presentatie pilotproject

Op 18 december heeft de domeingroep het resultaat van het eerste pilotproject gegeven: een hele levensechte enthousiaste samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en opdrachtgever Omroep Brabant. Een samenwerking die in sociale mediavorm op de Facebook-groep gewoon verder ging.

En zie verder natuurlijk het resultaat als 'kerstboodschap' op de hoofdpagina.

social_med...

Kerstspecial op STV (Omroep Brabant)

Alvast een voorproefje!

Pilot project: Opname Omroep Brabant

Beelden van ondernemende leerlingen en leerkrachten:

mm_01_smal...


 mm_02_small


mm_03_small


 

mm_04_small


mm_05_small


mm_06_small


mm_07_small


mm_08_small